De geschiedenis van de Allersmaborg

Groninger borg

De Allersmaborg is één van de laatste Groninger borgen die bewaard zijn gebleven en stamt van oorsprong uit de 15e eeuw. In onze tijd bestaat het landgoed nog uit een boomgaard en natuurlijk de borg zelf, omgeven door een prachtige tuin en een slotgracht. Rondom is het terrein voorzien van wandelpaden.

Na eeuwen van particuliere bewoning via erfgenamen en eigenaren, raakte de borg in het tweede deel van de 20e eeuw vooral bekend als kunstenaarskolonie. Bewoonster en textielkunstenares Annie Vriezen wist het Koetshuis succesvol als expositieruimte in te zetten. Na haar vertrek is de Allersmaborg sinds 2005 in eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende 2005-2007 is de borg, mede dankzij financiële steun van oud-studenten, gerestaureerd in de sfeer van een 19e eeuw landhuis met Engelse slingertuin.

Trouwlocatie, vergaderlocatie en feestlocatie Allersmaborg Groningen

De borg in handen van Beijk

Sinds 2015 ligt de exploitatie van de Allersmaborg bij Beijk Catering. Op maar twintig minuten rijden vanaf het Zerniketerrein zul je verbaasd zijn over de rust en ruimte. Je hoort buiten niets dan de vogels en binnen tref je een sfeer van landelijke exclusiviteit. De ideale plek om te  trouwen, feesten of bijvoorbeeld te vergaderen.

Voor meer informatie over de resterende Groninger borgen verwijzen we je graag naar een prachtige externe website.

Over de Allersmaborg specifiek is in 2019 het boek ‘Zeven eeuwen Allersmaborg’ van Annette van der Post en Henk Th. van Veen verschenen. Het boek is een indrukwekkende gebonden uitgave met veel fotomateriaal.

Allersmaborg feestlocatie, trouwen, vergaderlocatie Groningen

Onze ruimtes